30 nov. 2015 – Krommenie heeft eigen DenkTank

Naar aanleiding van de brainstormsessie in het Trias, georganiseerd door Ondernemend Krommenie op 7 september, is er inmiddels een denktank opgezet waarin verschillende ondernemers, winkeliers en particulieren aan deelnemen. Zij zijn nu 3 keer bijeengekomen en Emile heeft een korte presentatie gegeven over waar ze nu staan. Er ligt een voorstel om mee aan de […]

Naar aanleiding van de brainstormsessie in het Trias, georganiseerd door Ondernemend Krommenie op 7 september, is er inmiddels een denktank opgezet waarin verschillende ondernemers, winkeliers en particulieren aan deelnemen. Zij zijn nu 3 keer bijeengekomen en Emile heeft een korte presentatie gegeven over waar ze nu staan. Er ligt een voorstel om mee aan de slag te gaan met verschillende partijen waaronder ook de gemeente. Het is duidelijke dat er op dit moment al groepen zijn die veel organiseren in Krommenie en de denktank wil uiteraard dat deze blijven bestaan. Het is wel belangrijk om de activiteiten op elkaar af te blijven stemmen zodat er niet teveel van hetzelfde georganiseerd gaat worden en dat er ook een afstemming komt wat betreft de data waarop die activiteiten plaatsvinden. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld meerdere evenementenkalenders voor Krommenie. Het is voor de bewoners en bezoekers van Krommenie natuurlijk veel beter als dit gecentraliseerd wordt. Zo zijn er meer zaken waar verschillende groepen mee bezig zijn die elkaar overlappen en dat is zonde van een ieder zijn/haar tijd. Emile zal ons op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij de denktank.

 

Aansluitend heeft Dorine Kat een presentatie gehouden uit naam van Werkgroep Krommenie. Werkgroep Krommenie is ca. april 2014 opgericht door Josefien Gigengack, eigenaresse van Loppis en bestaat uit 5 leden (Josefien, Ria Kee, Joke Fieseler, Margot van Dijk en Dorine). De visie van de Werkgroep is o.a. om Krommenie beter op de kaart te zetten en de leegstand te verminderen door het dorp gezelliger en interessanter te maken voor de bewoners en bezoekers van alle leeftijden. Om dit te bereiken heeft de Werkgroep al meerdere evenementen georganiseerd zoals het Sinterklaashuis, een paasfeest voor kinderen, de Kunstroute en het Dickens thema tijdens de Kerstmarkt. De Werkgroep is heel dankbaar voor de ondersteuning vanuit winkeliers, ondernemers en vrijwilligers, maar kan uiteraard nog meer ondersteuning gebruiken. Dorine zal per 1 januari 2016 stoppen met haar werkzaamheden voor de Werkgroep wegens de drukte met haar eigen bedrijf. Er is dan ook een oproep gedaan voor een extra lid bij de Werkgroep. Op dezelfde avond heeft ze wel besloten om te blijven schrijven voor de Werkgroep en dit ook meteen voor Ondernemend Krommenie op te pakken.

 

Al met al was het dus weer een geslaagde bijeenkomst. Ben je nog geen lid of wil je een keer langskomen? Je bent van harte welkom! Check en like de facebookpagina van Ondernemend Krommenie of kijk op  de website voor meer informatie.

 

Eerdere bijeenkomsten